Home Overzicht Studentenunits op Wenckehof maken plaats voor woningbouw

Studentenunits op Wenckehof maken plaats voor woningbouw

3

De blokken met tijdelijke containerwoningen voor studenten aan het Wenckebachhof gaan plaatsmaken voor permanente woongebouwen. Van de zes blokken met duizend woningen die er oorspronkelijk stond, zijn er vier langer blijven staan dan eerder gepland. Nu gaan ook die woonunits verdwijnen. Ze worden elders hergebruikt.

Het complex langs de Wenckebachweg werd officieel in oktober 2006 geopend, maar een jaar eerder waren de eerste units al bewoond. Tijdelijk gebouwen mogen maximaal vijf jaar blijven staan, maar met het aanbrengen van extra voorzieningen is die periode met vijf jaar verlengd. Toch werden in 2017 al twee blokken met in totaal 250 woningen verwijderd. Dat was nodig om ruimte te maken voor het bouwverkeer voor de uitvoering van de bouwplannen op het terrein van de voormalige Bijlmerbajes.

Behalve studenten woonden er ook statushouders en een klein aantal cliënten van Stichting Cordaan in het complex. Alle bewoners zijn uiterlijk 31 oktober verhuisd. De studenten met met een campuscontract is vervangende woonruimte aangeboden. De statushouders zijn de afgelopen maanden verhuisd naar een andere woning. De tijdelijke voorzieningen op de Wenckebachhof zoals de supermarkt, horeca en de wasserette sluiten aan het eind van oktober.

Naar verwachting start in 2022 op de plek van de containers de bouw van ongeveer 175 woningen met op de begane grond voorzieningen, bedrijven en winkels. De plannen voorzien in een groen daklandschap met binnenhoven en gezamenlijke terrassen. In totaal komen er ongeveer 175 woningen.

 

3 REACTIES