Vorig weekend ging de locatievoorstelling G.G. (Galileo Galilei) in première. De gezellige sfeer, de bomvolle tribune en enthousiaste reacties na afloop zorgden voor een fantastische kick-off. Deze week is de voorstelling voor het laatst te zien, iedere dag tot en met 22 oktober. De voorstelling begint om 19.00 uur op het Krugerplein.

De voorstelling gaat over een groep vrienden met nieuwe ideeën die in conflict komt met een groep machthebbers die vasthoudt aan oude ideeën. Hij is losjes gebaseerd op op het toneelstuk Leven van Galilei van Bertolt Brecht, maar spelers en buurt hebben een grote inbreng gehad. ‘Een voorstelling die je laat nadenken over wat waar is en je (deels) in verwarring achterlaat’, is een van de vele reacties.

Andere bezoekers merkten op: ‘Inspirerend! Heel actueel thema waarin het spanningsveld tussen autoriteit, het volk en de wetenschap wordt belicht. Goed gespeeld door iedereen. Decor en kleding zagen er fantastisch uit!’

Meer reacties: ‘Een totaalvoorstelling. Steengoed, mooie ware rake woorden. Dit is wat de buurt, de stad nodig heeft!’ en ook
‘Geweldig omgevingstheater, met liefde gemaakt. Sprekend, fantasievol en maatschappelijk relevant.’

Grijp deze week nog je kans om deze ‘prachtige samenwerking tussen mensen; zowel in het maken van de voorstelling als in de voorstelling zelf – actueel en urgent’ te gaan zien.

Check movingartsproject/whhw