Home Overzicht Geen grote incidenten tijdens nieuwjaarsnacht in Oost

Geen grote incidenten tijdens nieuwjaarsnacht in Oost

0
De tweede jaarwisseling in coronatijd was volgens de Amsterdamse politie onrustig, maar beheersbaar. In Oost waren geen grote incidenten. Alleen op IJburg rukte de ME uit. Groepen jongeren zorgden voor overlast. De brandweer werd gehinderd bij werkzaamheden en kreeg daarom politiebegeleiding.

Ondanks het vuurwerkverbod om de ziekenhuizen tijdens de lockdown te ontlasten, gingen Oost en andere stadsdelen met vliegende vuurpijlen en harde knallen het nieuwe jaar in. De straten waren gevuld met kruitdampen die lang bleven hangen. Het OLVG behandelde op beide locaties 42 mensen, acht van hen waren slachtoffer van vuurwerk. Dit is meer dan in een normale Amsterdamse nacht en minder dan tijdens een nieuwjaarsnacht voor corona en het vuurwerkverbod.

Op sommige plekken, zoals het ‘s-Gravesandeplein, vierden een tiental mensen het nieuwjaar samen op straat. De politie was goed voorbereid en overal in de stad aanwezig. Door het zicht hebben op de hotspots, verliep de jaarwisseling in zoverre goed dat situaties niet escaleerden. Behalve op IJburg en in Nieuw-West werd de ME ook op de Dam ingezet. Daar kwamen tussen de drie- en vierduizend mensen samen. Enkelen van hen bekogelden de politie met stenen en vuurwerk.

Ook nieuwjaarsdag verliep rustig in Oost. Wel werd op verschillende locaties nog lang nageknald, zoals op het Dapperplein en in de Indische Buurt.