Home Oud Oost Geen Pinkstermarkt op Dapperstraat

Geen Pinkstermarkt op Dapperstraat

0

De jaarlijkse markt die op Tweede Pinksterdag in de Dapperbuurt wordt gehouden, krijgt dit jaar geen vervolg. Om nog onbekende redenen zijn vergunningen voor podia ingetrokken of zo beperkt dat het evenement geen doorgang kan hebben.

Lewis Daniels

Ondernemers in de Dapperbuurt die hier lang naartoe gewerkt hebben, zijn verbijsterd en kwaad. ‘Alles was in kannen en kruiken en plotseling zijn we onze vergunningen kwijt’, vertelt een buurtondernemer die anoniem wil blijven. ‘Geen idee om welke legitieme reden een leuk feest dat al jaren plaatsvindt plotseling niet kan doorgaan.’ Voor het intrekken van de vergunningen bestaat nog geen officiële versie.

Het botert al tijden niet tussen diverse partijen in de Dapperbuurt. Ondernemers spreken van pesterijen, intimidaties, een angstcultuur en vandalisme. Zij vermoeden dat het niet laten doorgaan van de Pinkstermarkt deel uitmaakt van een ontmoedigingsbeleid. De vingers wijzen hierbij duidelijk een kant op. In enkele gevallen is de situatie zo hoog opgelopen dat bedrijven liefst van hun zaak af willen. Alle gevallen zijn bij oost-online bekend. Zodra meer vaststaat wordt hierover gepubliceerd.