Home Overzicht Geen plaats voor honkbal in Diemen. Club wil niet verhuizen naar sportpark...

Geen plaats voor honkbal in Diemen. Club wil niet verhuizen naar sportpark Middenmeer

0

Als het aan de gemeente Diemen ligt, vertrekt honkbalvereniging Survivers naar sportpark Middenmeer Voorland. Het sportpark De Diemen wordt opnieuw ingericht om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven te sporten. Honkbal moet plaats maken voor onder meer hockeyvelden. Het bestuur van  TIW-Survivors is het er niet eens en stapt naar de rechter.

De gemeenteraad van Diemen ging vorig jaar akkoord met de herinrichting van Sportpark De Diemen. Dit besluit heeft tot gevolg dat er twee hockeyvelden, een extra voetbalveld een handbalveld en een beachveld worden aangelegd. Daarmee is er voor honkbal geen plaats meer. TIW-Survivors moet met ruimtweehonderd leden verhuizen naar Sportpark Middenmeer, waar het gebruik gaat maken van de velden van OVVO.

Verhuizen naar de accommodatie van OVVO geen optie

Het bestuur van TIW-Survivors heeft eerder duidelijk gemaakt dat verhuizen naar de accommodatie van OVVO geen optie is omdat het door een gebrek aan ruimte niet mogelijk is dat alle teams van TIW-Survivors er kunnen spelen.

TIW-Survivors heeft onlangs een verzoekschrift ingediend bij de rechtbank van Amsterdam voor verlenging van het huurcontract met de gemeente Diemen. De vereniging hoopt op deze manier gebruik te kunnen blijven maken van de honk- en softbal accommodatie op sportpark de Diemen, waar sinds de jaren 70 wordt gehonkbald.

Volgens de Nederlandse baseball- en softballbond (KNBSB) is de accommodatie op sportpark Middenmeer ongeschikt. Er zou geen ruimte zijn voor alle teams van beide verenigingen. Zelfs na enkele aanpassingen, die door de gemeente Amsterdam zijn beloofd, kunnen zes van de acht seniorenteams geen competitiewedstrijden op Sportpark Middenmeer afwerken.

De gemeente Amsterdam laat weten nog altijd enthousiast te zijn over de komst van de Survivors naar sportpark Middenmeer. Als er definitieve zekerheid is over de komst van de club naar Amsterdam-Oost, zullen er ‘aanvullende investeringen’ worden gedaan om de capaciteit van het veld te vergroten.

Het clubhuis van OVVO op Sportpark Middenmeer.