Home Overzicht Geen SAIL dit jaar. Volgende editie pas weer in 2025

Geen SAIL dit jaar. Volgende editie pas weer in 2025

0

SAIL Amsterdam 2020 gaat niet door. Dat laat de organisatie van het grote nautische evenement weten. Met de nieuw aangekondigde maatregelen, inclusief een verbod op grote evenementen tot 1 september, is het onmogelijk geworden om het evenement te organiseren. Op de volgende Sail moeten we tot 2025 wachten.

‘Met pijn in het hart zijn we gedwongen deze beslissing te nemen, waarvan we overtuigd zijn dat dit de enig juiste is’, aldus Arie Jan de Waard, voorzitter Stichting SAIL Amsterdam. ‘Aan alle liefhebbers die reikhalzend naar SAIL hebben uitgekeken, vragen we begrip voor deze uitzonderlijke situatie. Dank aan alle Tall Ships, het varend erfgoed, schippers, bemanningen, sponsoren, partners, vrijwilligers en het SAIL-team voor al hun ongelofelijke inzet en betrokkenheid. Samen met de Gemeente Amsterdam gaan we hard aan het werk om SAIL in 2025 groots terug te laten keren. SAIL is dan één van de hoogtepunten in de viering van 750 jaar Amsterdam, als we bovendien vijftig jaar én de tiende editie van SAIL vieren.’

Onderzoek of uitstel naar een tussenliggend jaar mogelijk is, bleek geen realistisch scenario. Op dit moment is niet met zekerheid te zeggen dat een groots evenement als SAIL volgend jaar wél veilig en verantwoord kan worden georganiseerd. Bovendien varen de internationale Tall Ships volgens een jarenlang vastgestelde planning en zijn daarom niet automatisch beschikbaar op een ander moment.

SAIL wil een vrij toegankelijk evenement blijven en heeft daarbij de steun van partners en het bedrijfsleven nodig. Zij hebben aangegeven mee te willen bouwen aan de jubileumeditie in 2025.