Home Overzicht Gemeente heeft Harbour Club terecht gesloten

Gemeente heeft Harbour Club terecht gesloten

0

Burgemeester Femke Halsema heeft de The Harbour Club aan de Cruquiuskade terecht gesloten na een explosie bij de horecagelegenheid. Dat is het oordeel van de voorzieningenrechter. De eigenaar was naar de rechter gestapt en had een kort geding aangespannen tegen de gemeente. Twee weken geleden besloot de burgemeester de club per direct voor zes maanden te sluiten.

De eigenaar van The Harbour Club vroeg de rechter om een voorlopige voorziening te treffen. Volgens de rechter heeft de burgemeester in redelijkheid van haar bevoegdheid tot onmiddellijke sluiting van The Harbour Club gebruikgemaakt en ziet daarom geen aanleiding om een voorlopige voorziening te treffen en wijst het verzoek af.

De explosie vond plaats in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 augustus. Het was niet het eerste incident rondom de club. De horecagelegenheid heeft eerder te maken gehad met geweldsincidenten zoals een kleine explosie en brand in 2021 en schoten op het pand in 2019. Onlangs was er een overval met poging tot horlogeroof met geweld.

Omdat het volgens de politie niet valt uit te sluiten dat er zich nieuwe incidenten voor zullen doen bij het pand, besloot de gemeente een week later om het pand uit voorzorg te sluiten.