Home Overzicht Gemeente wil de afvalpunten overnemen

Gemeente wil de afvalpunten overnemen

0

De afvalpunten aan de Marie Baronlaan op het Zeeburgereiland en aan de Rozenburglaan bij Betondorp zijn twee van de zes plaatsen in de stad waar je allerlei soorten afval kunt afleveren. Met ingang van 1 oktober worden het afvalpunten van de gemeente. Nu zijn ze nog in handen van afvalverwerkingsbedrijf Afval Energie Bedrijf (AEB).

De gemeente Amsterdam verkoopt verschillende onderdelen van het AEB, maar het stadsbestuur vindt dat de afvalpunten bij de gemeente moeten worden ondergebracht. Amsterdammers moeten hun grof en klein chemisch afval gegarandeerd gratis kunnen wegbrengen en die dienst moet daarom in handen van de gemeente komen. Met de overname van de afvalpunten komen er 55 medewerkers in dienst bij de gemeente.

Met de overname van het AEB verandert er voor de bewoners niets. Het AEB kan zich volledig richten op het op orde brengen van de installaties en de organisatie waar veel over te doen is geweest. Al het personeel, materieel, contracten en de maatschappelijke verplichtingen worden overgenomen en de dienstverlening zal daarom gewoon doorlopen.