Home Overzicht Gemeente zoekt ondernemers voor tijdelijke staanplaatsen voor verkoop eten en drinken

Gemeente zoekt ondernemers voor tijdelijke staanplaatsen voor verkoop eten en drinken

0
Er was al eens een kleine markt bij het 90-jarig bestaan van Betondorp.

Sinds januari zoekt de gemeente ondernemers die op de Brink in Betondorp vanuit een kraam of foodtruck eten en drinken willen verkopen. Nu is daar een tijdelijke staanplaats voor mobiele verkoop aan de kop van de Bella Vistastraat in Amstelkwartier aan toegevoegd. Op beide plekken kwam de vraag vanuit bewoners.

Het winkelaanbod in Betondorp is zeer beperkt, ook doordat de supermarkt uit de buurt is vertrokken. Veel dagelijkse boodschappen moeten ergens anders gedaan worden. Voor veel oudere bewoners is het winkelcentrum op het Christiaan Huijgensplein te ver weg. Een aantal staanplaatsen op de Brink kan behalve aanvullend aanbod aan eten en drinken ook de buurt ook wat levendiger maken. Een extra ontmoetingsplek is volgens het stadsdeel van groot belang in deze wijk.

Ook in Amstelkwartier vragen bewoners al enige tijd om mobiele verkoop in de buurt. De wijk is volop in ontwikkeling en er komen steeds meer nieuwe bewoners wonen. De staanplaatsen kunnen hier het winkelaanbod vergroten en verbreden en het kan een plek worden waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en leren kennen.

Ondernemer die eten of drinken willen verkopen vanuit een wagen of kraam in Betondorp of Amstelkwartier kunnen tot 14 maart een aanvraag doen voor een tijdelijke staanplaats. De plaatsen zijn beschikbaar tot en met 31 oktober van dit jaar. Inschrijven kan tot en met 14 maart.