Home Overzicht Kopen in coronatijd is zo eenvoudig nog niet

Kopen in coronatijd is zo eenvoudig nog niet

0

Kopen in coronatijd is zo eenvoudig nog niet. Je moet vier uur tevoren bij de winkel reserveren en dan mag je een kwartier winkelen met hooguit twee personen. En vergeet niet een mondkapje mee te nemen. We gingen op stap en keken rond.

Bestellen via internet of met de telefoon. Later kun je de bestelling ophalen. Zo ook bij Java Bookshop die die mogelijkheid vanaf het winkelraam naar buiten schreeuwt. De Java Bookshop is, net als andere winkels, verplicht om het afhalen te organiseren. Dit dient gespreid over de dag te zijn, in tijdvakken van maximaal één uur en zonder dat er een oploop van publiek ontstaat. Als klant Klanten mag je de winkel niet betreden, het afhaalpunt is aan de deur van de winkel.

Op de Dappermarkt ontdekten we een ruimte keus aan mondkapjes. Je hebt er een nodig als je een supermarkt of winkel voor levensmiddelen bezoekt. Naast een kraam met voordelige mondkapjes is er ook een met wat duurdere kapjes. Die zouden ook wat meer bescherming moeten bieden. De keus is enorm.

Bij Garment in de Molukkenstraat die ‘p/re-loved clothing + good items’ verkopen, bieden ze op een originele manier hun artikelen aan. In de etalage zijn ze uitgestald met een nummer erbij.

Bij de winkeldeur hangen bestelformulieren waarop je jouw keus kunt aankruisen. Doe het formulier in de brievenbus en het komt voor elkaar.

Bij brouwerij Poesiat en Kater in Oostpoort kun je je bestelling doorgeven aan de deur of via de digitale kanalen. Met de bakfiets brengt Poesiat en Kater je maaltijd en drinks in Oost zonder delivery kosten aan huis. Of je haalt het af.

Mark de Winter in de Linnaeusstraat houdt het persoonlijk. Je belt hem op, je maakt je wensen duidelijk, vervolgens bestel je en Mark zelf brengt de kleding bij je thuis.

Winkelen of even een ommetje maken? Bij Bar Botanique in de Eerste van Swindenstraat wachten ze je op met drankjes voor onderweg. We ontdekten best veel horeca waar je een verfrissing of een hapje kunt kopen. Maar even de kroeg in of het terras op, dat mag nog niet…

Thull’s Deli aan de Van Eesterenlaan pakt buiten uit, al is het een winkel waar je levensmiddelen kunt kopen en met een mondkapje gewoon naar binnen kunt gaan. Uitnodigend is het zeker!

Bij kinderkledingwinkel Lemonade op de Middenweg staan de vrolijke tasjes te wachten. De bestellingen zijn via de website gedaan. Maar voor de winkel geen loket, maar je kunt je bestelling direct in de winkel afhalen.

Foto’s Sam Schuman, Will de Jong en Henk Pouw.