Home Oud Oost Grand Café Genieten verder onder de naam ‘Genieten’

Grand Café Genieten verder onder de naam ‘Genieten’

0

Van Grand Café Genieten, dat in de loop van de tijd jaarlijks door vele duizenden mensen werd bezocht voor uiteenlopende (buurt)activiteiten zoals Resto van Harte en Muziekcafé Oost, besloot de gemeente een ‘Plaza’ te maken. Dat is een flex- en ontmoetingsplek voor gemeentelijk personeel. Onder de nieuwe naam ‘Genieten’ is de buurt er opnieuw welkom. Resto van Harte is er weer en op 11 december maakt Muziekcafé Oost een doorstart.

Door verwoed protest van de buurt door de werkgroep Behoud Grand Café Genieten, werd door gemeenteraadsleden van de PvdA, GroenLinks, D66 en de SP de toenmalige wethouder Pieter Litjens van de VVD aangezet de locatie weer open te stellen voor gebruik door de buurt doordeweeks na 17.00 uur en in het weekeind.

Als bij een wonder zitten nu gebruikers, buurtbewoners en medewerkers van het stadsdeel Oost samen met de maatschappelijke buurtorganisaties CIVIC en Dynamo om de tafel om heropening en ‘nieuw’ gebruik van de bijzondere locatie aan het Oranje-Vrijstaatplein te realiseren.

Na Resto van Harte, dat iedere dinsdag buurtbewoners ontvangt voor een heerlijke maaltijd, zal op zondag 11 december ook Muziekcafé Oost haar herstart beleven. Naar het er uitziet, zal de locatie onder de naam ‘Genieten’ snel weer uitgroeien tot een van de meest bezochte en waardevolle buurtgerichte trefpunten in Amsterdam.

Op het programma van Muziekcafé Oost van 11 december staan onder meer Bjorn van Rozen, maar ook Jan van Piekeren en Johan Fransen allemaal met eigen Nederlandstalig liedrepertoire. Het programma wordt afgesloten met The Ladyshavers, dansbare rockmuziek uit heden en verleden.