Home Overzicht Gratis trainingsbijeenkomsten voor mantelzorgers

Gratis trainingsbijeenkomsten voor mantelzorgers

0

Deze zomer kunnen mantelzorgers gratis meedoen aan de training ‘De zorg de baas’ en ‘De Mat’ van Markant, centrum voor mantelzorg. Deze bijeenkomsten helpen mantelzorgers de zorg voor hun naaste langer vol te houden en hun leven weer in balans te brengen. Mantelzorgers uit alle stadsdelen zijn welkom.

De zorg de baas
Zorg je langdurig en intensief voor een naaste met een ziekte of beperking? Merk je dat de zorg steeds meer van je vraagt en steeds zwaarder wordt? Doe dan mee met de training ‘De zorg de baas’.

In vijf bijeenkomsten leer je de balans te vinden tussen zorgen voor je naaste en zorgen voor jezelf. Je krijgt tips hoe je meer energie overhoudt, door de zorg anders te regelen. En je krijgt handreikingen om meer te genieten. En om meer tijd vrij te maken voor je eigen behoeftes en wensen.

Op dinsdag 17, 24 en 31 augustus en 7 en 14 september van 14.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur). In het Odensehuis Noord, Dollardplein 2.

De Mat
Zorg je voor een naaste met psychische problemen? Wil je anders leren communiceren met degene voor wie je zorgt? En zoek je naar manieren om samen te genieten en de zorg als minder zwaar te ervaren? Doe dan mee met de training ‘De Mat’.
In zeven bijeenkomsten krijg je concrete handvatten en tips. We behandelen voorbeelden uit de praktijk en je ontmoet anderen in dezelfde situatie.

Op vrijdag 27 augustus, 3, 10 en 17 september en 8, 22 en 29 oktober van 14.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur). Bij  Markant, Zwanenburgwal 206 (3e verdieping).

Je kunt je aanmelden bij Markant door te bellen met 020 886 8800 of te mailen naar [email protected] onder vermelding van de training, je naam, adres en telefoonnummer.