Home Overzicht ‘Fonds Centrum’ gaat kleinschalige initiatieven in de buurt ondersteunen

‘Fonds Centrum’ gaat kleinschalige initiatieven in de buurt ondersteunen

0

Het begon in Oost met het Fonds voor Oost. Het ondersteunt kleinschalige initiatieven die als doel hebben om de buurt mooier, groener of veiliger te maken. Projecten waar buurtbewoners actief bij betrokken zijn, die mensen met elkaar verbinden en die de saamhorigheid in het centrum vergroten. Nu is er ook het Fonds voor Centrum.

Het Fonds voor Centrum is het nieuwe buurtfonds waar mooie initiatieven uit het centrum van Amsterdam samenkomen met betrokken buurtbewoners, lokale ondernemers en andere gevers uit de buurt. Iedereen die dat wil kan bijdragen aan een mooiere buurt en het fonds steunen. Dat kan al vanaf 1 euro. Voor aanvragers zijn er geen ingewikkelde aanvraagprocedure of hoge eisen. Vanaf september kun je aanvragen indienen bij het Fonds voor Centrum!

De stichting Mensen maken Amsterdam overkoepelt de zes fondsen in Amsterdam. Er is een Fonds voor Zuid, Oost, Zuid-Oost, Noord, West, Nieuw West. En nu komt daar het Fonds voor Centrum bij.

Alle aanvragen die het Fonds voor Centrum ontvangt, worden beoordeeld door het buurtcomité. Dit buurtcomité bestaat uit personen, die wonen of werken in verschillende buurten van het Centrum. Ze kennen hun buurt goed en zijn actief op zoek naar ideeën. Zo’n comité bestaat uit tien personen en twee lokale coördinatoren die het contact hebben met de aanvragers en de vergaderingen leiden.

Er zijn veel redenen om plaats te nemen in het buurtcomité. Ben je enthousiast over je buurt. Of ben je benieuwd naar initiatieven van buurtgenoten. Je graag in gesprek gaat met anderen over wat jouw buurt nodig heeft. Of omdat je wilt ervaren hoe het is om als fonds geld te verdelen. Check www.fondsvoorcentrum.nl[email protected]