Op Winkelcentrum Oostpoort schrik je je rot als je langs de voormalige winkel van BCC loopt. De hal beneden staat vol enge dingen. In de anders zo lege ruimte probeert So Low je te verleiden de roltrap te nemen naar de winkel boven. Daar hebben ze nog meer enge dingen voor Halloween. De laatste dag van oktober is het weer griezelfeest.

Voor steeds meer tieners, jongvolwassenen en steeds meer mensen die ouder zijn gaan zo angstwekkend mogelijk geschminkt en verkleed de straat op. Vaak ook naar spontaan ontstane of georganiseerde Halloweenfeesten. Artikelen om dat te doen zijn er steeds meer. Bloederige plastic ledematen, spinnenwebben, enge maskers in alle vormen, capes om je te verkleden, heksenhoeden en bloederige make-up. Verbaasd kijk je rond bij So Low over wat ze allemaal in huis hebben.

Traditioneel wordt Halloween op 31 oktober vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Inmiddels heeft het feest ook sterk aan populariteit gewonnen in andere delen van de wereld. Op Halloween zie je ook in Oost enge, verklede mensen de straat op gaan. Vaak naar een feest.

De feestdag heeft ogenschijnlijk niets te maken met Allerheiligen en Allerzielen, toch zijn ze historisch nauw verwant. Op Allerheiligen en Allerzielen worden overledenen herdacht. Halloween gaat over de angst voor de dood en stelt het griezelen centraal.