Het Lloydplein is opgeknapt en voorzien van grondfonteinen die voor waterpret en spektakel kunnen zorgen en dat is tijdens een warme zomer veel plezier voor kinderen. Ook is er nu een dubbele schommel met uitzicht over de IJ-haven. Het was de wens van de buurt om de omgeving van winkelcentrum Brazilië te verbeteren en er een aantrekkelijke ontmoetingsplek van te maken. Eerder was het Braziliëplein opgeknapt.

Het plan voor de vernieuwing van het winkelgebied Brazilië werd gemaakt na een reeks gesprekken tussen het stadsdeel en bewoners van het Oostelijk Havengebied. Het Braziliëplein, aan de andere kant van het winkelgebied, was eerder al aan de beurt. Voor elk plein werden op basis van ingebrachte ideeën en wensen twee ontwerpen gemaakt. Ruim 1800 bewoners van het Oostelijk Havengebied brachten in 2020 hun stem uit op hun favoriete ontwerp voor de twee pleinen. Het Braziliëplein werd in oktober 2021 geopend.

Boodschappen doen en spelende kinderen
Stadsdeelbestuurder Zeeger Ernsting vindt het vernieuwde Lloydplein een prachtig voorbeeld van hoe het stadsdeel samen met bewoners en ondernemers de openbare ruimte kunnen verbeteren.’ Ik ben bijzonder blij met deze nieuwe speelplek, omdat het Oostelijk Havengebied relatief weinig speelplekken heeft voor kinderen. Deze locatie is bovendien ideaal, omdat ouders het spelen van hun kinderen kunnen combineren met het doen van boodschappen.’

Kindvriendelijk speelplein
Op het plein is het niet toegestaan om te fietsen. Daarnaast is het plein meer kindvriendelijk geworden door ook speeltoestellen toe te voegen voor kinderen van 2 tot 6 jaar oud. Voor de ouders is er een lange zitrand gecreëerd, die de speelplek afscheidt van de Veemkade, zodat ze comfortabel kunnen toezien terwijl hun kinderen spelen. Het plein is groener geworden met een groenvak rond de bestaande boom aan de kant van de Oostelijke Handelskade.