Home Overzicht Grote schommel met uitzicht op IJhaven op Lloydplein

Grote schommel met uitzicht op IJhaven op Lloydplein

0

Na het Braziliëplein gaat stadsdeel Oost het Lloydplein aan de andere kant van  winkelcentrum Brazilië opknappen. Het plein wordt fietsvrij met faciliteiten voor kinderen: er komen meerdere speeltoestellen en een grote nestschommel met uitzicht op de IJhaven. 

Het nieuwe plein wordt fietsvrij en voor kinderen een fijne veilige plek om te spelen en voor volwassen om uit te rusten of te ontmoeten. Er komen meerdere zitplekken met uitzicht op het water of op het plein. Het plein krijgt speeltoestellen met een zachte valgrond voor kinderen van 2-6 jaar. De eyecatcher nestschommel is voor elke leeftijd leuk.

Rond de  boom aan de Oostelijke Handelskade wordt een groot groenvak met vaste planten en een lange zitbank aangelegd. De fietsparkeernietjes staan aan de buitenranden van het plein en in het midden van het plein komt een beeldhouwwerk. Ook wil stadsdeel Oost het plein voorzien van kleine grondfonteintjes, waar kinderen in de zomer kunnen genieten van waterpret. Maar daarvoor moet nog aanvullend budget worden gevonden.

Ruim 1800 bewoners stemden op een van de twee ontwerpen voor het plein. Op het gekozen ontwerp kunnen bewoners tot 14 april reageren. Na de inspraak wordt het definitief ontwerp vastgesteld. Het vernieuwde plein is dit najaar klaar.

Check amsterdam.nl