Home Overzicht Plant planten rond de bomen in de Czaar Peterstraat

Plant planten rond de bomen in de Czaar Peterstraat

0

Groen geeft hoop en hoop doet leven. Dat is het motto van Henri van Poll. Hij heeft een simpel plan: plant groenblijvende planten in de ruimte rondom de bomen in de Czaar Peterstraat en de aanliggende straten die bewoners onderhouden. In het kader van Centrum Begroot heeft hij zijn plan ingediend. Voor de realisatie van zijn plan heeft hij stemmen nodig. Tot 28 maart kunnen buurtbewoners hun stem uitbrengen.

De ruimte rondom de bomen in de Czaar Peterstaat, Cruquiusstraat, 1e en 2e Leeghwaterstraat en Lijndenstraat ziet er niet uit. Er staan fietsen tegenaan, er wordt illegaal vuil in gestort, honden poepen erin. Vaak ligt de oppervlakte lager dan het niveau van de stoep, dat vergroot de kans op struikelen. Samen onderhouden van het lage groen maakt de buurt gezelliger.

Bewoners hebben vaak de beste ideeën voor hun buurt. Om die ideeën mogelijk te maken, hebben de stadsdelen een budget vrijgemaakt. Er zijn in stadsdeel Centrum  57 plannen ingediend. Om het plan uitgevoerd te krijgen, moet je minimaal 50 likes krijgen.
Stemmen kan tot en met 28 maart. Het plan van Henri vind je hier.