Home Overzicht Gunda in de hoofdrol bij Studio/K

Gunda in de hoofdrol bij Studio/K

0

Soms heb je even een opkikker nodig. Bijvoorbeeld als je fietsband leegloopt op weg naar Studio/K en je was pas in Slotervaart, als de wachtrij op Studentenwoningweb niet meewerkt of als je net een lockdown achter de rug hebt. In al deze gevallen moedigen we je aan om bij Studio/K de speciale programmering van de maand juni te kijken: we draaien namelijk Mood Boosters.

Last Action Hero | 16 en 26 juni in Studio/K

De jonge Danny Medigan is tot in zijn hart en nieren fan van de Schwarzenegger-films, en dan met name van de films waarin het personage Jack Slater tot leven geroepen wordt. Zijn voorbeeld blijkt echter niet zo onbereikbaar als oorspronkelijk gedacht: op een dag belandt Danny midden in de nieuwste film. Met een hoop spectaculaire stunts en scherpe oneliners pakt de film groots uit.

Hot Fuzz | 9 en 19 juni in Studio/K

Hot Fuzz vertelt het verhaal van Nicholas Angel, een politie agent die verbannen wordt naar het stadje Sandford, waar helemaal niets maar dan ook niets gebeurt. Ze koppelen hem daar ook nog eens aan nietsnut Danny. Maar dan, net wanneer Nicholas Londen begint te missen, doemen er verdachte zaken op. Regisseur Edwart Right trekt het begrip foreshadoweingen door tot het uiterste en trakteert de kijker op het klassieke Britse gevoel voor humor.

Gunda | Favoriet van /K

Geen muziek, kleur of menselijke klanken. in Gunda kakelen voor de verandering alleen de kippen. We volgen hoofdpersonage Gunda, een zwijn dat haar kinderen grootbrengt op een boerderij in Noorwegen. We maken daarnaast ook kennis met de kippen en koeien op het landgoed. Met de documentaire zegt regisseur Victor Kossakovsky op zijn eigen manier sorry tegen hen, en geeft hij ons een kijkje in het leven van de dieren met wie we de aarde delen.

David Byrne’s American Utopia | Deze week in Studio/K

Regisseur Spike Lee presenteert de filmvariant van David Byrne’s Broadway Show. De laatste maakte in 2019 een musical met een kosmopolitische moraal: verbind met elkaar, bestrijd ongelijkheid en vier het leven. Lee geeft de verbroederende boodschap met de film David Byrne’s American Utopia nog een flinke extra zet.

La Dea Fortuna | Deze week in Studio/K

De Turks-Italiaanse regisseur Ferzan Özpetek is een zwierige filmmaker, dat blijkt wel uit zijn nieuwste werk. Daarin strooit hij rijkelijk met bombastische muziek, warme lichten en beweegt zijn camera haast als een vis in het water. La De Fortuna gaat over geliefden Alessandro en Arturo. Op een dag nemen zij de twee kinderen van een vriendin onder hun hoede, zal dat hun wankele relatie redden?

Ammonite | 15 juni voor het laatst in Studio/K

Ammonite is de nieuwe film van regisseur Francis Lee (God’s Own Country) met o.a. Kate Winslet en Saoirse Ronan, die zich afspeelt in 1840 in Engeland. Wanneer de beroemde paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) Charlotte Murchison (Saoirse Ronan) ontmoet, een vrouw uit de hogere klasse die voor haar geestelijke gezondheid naar de kust wordt gestuurd, ontstaat er een intense relatie die hun leven voor altijd zal veranderen.

Check www.studio-k.nu