Home Overzicht Onder het motto ‘Heel Amsterdam Gevoed’ stelt MAEX Impuls donaties beschikbaar

Onder het motto ‘Heel Amsterdam Gevoed’ stelt MAEX Impuls donaties beschikbaar

0

Om Amsterdamse maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen te versterken die impact maken op het gebied van de tweede Sustainable Development is € 25.000 beschikbaar. In samenwerking met Mensen Maken Amsterdam stelt deze MAEX Impuls daarvoor € 25.000,- beschikbaar met als doel: Geen Honger.

Na de MAEX Impuls Amsterdam aan het begin van 2021, waarmee er € 25.000 aan maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen is gedoneerd, gaat 29 juni de tweede Impuls ronde in Amsterdam van start. Deze ronde staat volledig in het teken van voedsel.

Buurtcamping Amsterdam is een voorbeeld van de vele initiatieven uit Amsterdam die bijdraagt aan dit thema door levensmiddelen uit te delen. Met de donatie die zij vorig jaar hebben ontvangen is hun organisatie verder geprofessionaliseerd. Het team van Buurtcamping Amsterdam heeft een fondsenwervingstraining gevolgd, zodat ze structureel nog meer mensen kunnen voeden.

Stichting De Buurtcamping Amsterdam heeft meteen al profijt gehad van de financiering van de opleidingen door MAEX: de junior fondsenwerver heeft het geleerde al kunnen gebruiken bij het uitzoeken van geschikte fondsen en het indienen van de fondsaanvragen voor 2021. Het doel is Stichting De Buurtcamping Amsterdam financieel duurzaam te maken door structurele fondsfinanciering.

Is jouw maatschappelijke initiatief ook gebaat bij een financiële Impuls om zo je organisatie te versterken of te professionaliseren? Vanaf 29 juni kun je een aanvraag indienen voor de MAEX Impuls Heel Amsterdam Gevoed, via het MAEX Amsterdam platform.

Ter voorbereiding van de Impuls organiseren MAEX en Mensen Maken Amsterdam op woensdag 23 juni om 15.00 uur een digitale meeting voor initiatieven uit Amsterdam. Tijdens deze meeting wordt de aanvraagprocedure toegelicht en kun je als initiatief al je persoonlijke vragen stellen over de MAEX Impuls Heel Amsterdam Gevoed. Schrijf je in via Eventbrite.