Home Overzicht Hard werken tegen Lions zonder resultaat

Hard werken tegen Lions zonder resultaat

0

Vorige week speelde Amsterdam een sterke partij tegen Eindhoven. Dat gaf moed voor de uitwedstrijd in Dordrecht, de nummer één van de competitie. Normaal zijn Lions koning van de jungle, vanavond waren ze dat ook op het ijs.

IJshockey

Lions Dordrecht
vs Amsterdam Tigers
4-2

Lewis Daniels

De Tigers weten ondanks versterking van spelers uit het eerste team de resultaten van vorige week niet te evenaren. Aanvankelijk zijn ze er niet bij en dat levert ze binnen vier minuten een tijdstraf op wegens Too Many Players. Wout Blokland zet met assists van Levy Galjaard en Thierry Hartmann tijdens de powerplay de Lions op voorsprong, 1-0. De Tigers zijn nog niet wakker geschud. Ze missen kansen en meer onnodige tijdstraffen volgen, net als slechte passes.

Acties van spelers die te individueel spelen helpen Amsterdam evenmin vooruit. Desalniettemin maakt Noah Smits het met een voorzet van Laurence Bos ruim vijf minuten later toch 1-1. Deze stand is geen lang leven beschoren, Levy Galjaard en Thierry Hartmann geven ditmaal een assist aan Olivier van der Groen, 2-1. Met deze stand gaan beide teams de rust in. De Tigers mogen zich rijk prijzen met hun goalie, de Lions krijgen veel kansen, maar niet bij Lars Veltman.

Amsterdam komt tijdens de onderbreking niet tot nieuwe inzichten. In een betrekkelijk rustige tweede periode is Olivier van der Groen de enige die scoort. De hulp is opnieuw van Thierry Hartmann en Levy Galjaard, 3-1. Doelman Lars Veltman weet verdere schade te voorkomen.

Na de eerste minuut van de derde periode speelt Olivier van der Groen hem nog een keer voorbij, 4-1. Ditmaal is hij alleen. Tijdens de vele powerplays die volgen domineren de Tigers op het ijs. Ze gaan hard aan de slag, maar door te veel soloacties lukt het ze niet genoeg goals te maken. Alleen Nijs Hille schiet raak met een assist van Lars Kan, 4-2.

Drie minuten voor het eindsignaal zit weer een speler van de Lions op de strafbank. De goalie van Amsterdam gaat van het veld af, maar ook een speler wegens Abuse of Officials. Geen handig moment als er gelegenheid is om met zes tegen vier man te spelen. Of dan wel was gescoord blijft de vraag, de Dordtse goalie had minstens tien engeltjes op zijn schouders. Zeker is dat het met vijf tegen vier spelers deze avond niet lukt en Amsterdam met 4-2 verliest. Een teleurstellend resultaat na het harde werk in de derde periode.

Hopelijk komt Amsterdam volgende week verder in Heerenveen dan in Dordrecht. Zaterdag 7 december spelen de Tigers om 18.15 uur thuis tegen de Enschede Lions.

Check www.amsteltijgers.nl