Home Overzicht Hartmanbrug krijgt grote opknapbeurt

Hartmanbrug krijgt grote opknapbeurt

0

De Hartmanbrug die ligt bij de Ringvaart, tegenover de voormalige sigarenwinkel van de familie Hartman, wordt ingrijpend gerenoveerd. De brug is vernoemd naar de 51-jarige eigenaar André Hartman die in 1993 in zijn eigen zaak tijdens een roofoverval werd doodgeschoten. Weduwe An Hartman onthulde in 2007 het naambordje met de naam van de brug.

De situatie rond de Amsterdamse Schoolbruggen in de Watergraafsmeer is niet gevaarlijk, zo liet een woordvoerder van stadsdeel Oost in 2017 weten. Dit naar aanleiding van de brief, die Erfgoedvereniging Heemschut naar het stadsdeel stuurde over gebrekkig onderhoud van de bijzondere bruggen van architect Piet Kramer. Eens is het jaar vindt er inspectie plaats en is niet gebleken dat er gevaarlijke bruggen zijn.

De weduwe van de vermoorde sigarenwinkelier Hartman bij de brug die naar haar man is vernoemd.

Bij controle wordt allereerst naar de veiligheidssituatie gekeken. Heemschut pleit ervoor dat ook het esthetisch en cultuurhistorisch aspect flink wordt meegewogen. In elk geval werd in 2017 besloten de Hartmanbrug te repareren en zullen ook bij andere bruggen waar nodig reparaties komen en zullen sommige een nieuw verfje krijgen.

In 2019 werd de fundering van de Oetewalerbrug tussen de Middenweg en de Linnaeusstraat verzwaard. Zwaar verkeer mocht enige tijd geen gebruik maken van deze brug.