H’ART Museum presenteert met een scala aan activiteiten de eerste editie van het Winterfeest. Vandaag begint het feest met het aanlichten van een metershoge (duurzame) kerstboom in de entreehal. Tot 8 januari zijn er winterse concerten, lezingen, gratis rondleidingen, workshops en een kleurwedstrijd voor kinderen. Iedere week is er een winnaar en de winnaars krijgen expositieruimte in het museum. Om het Winterfeest voor gezinnen en jongeren echt bijzonder te maken heeft iedereen tot 18 jaar gratis entree tot de Caesar-tentoonstelling.

De kastanjebomen in de historische binnentuin zijn sfeervol verlicht. En eenmalig kan de concertvleugel van het museum door pianoliefhebbers worden bespeeld. Op veler verzoek is deze Bechstein-piano, net zoals de inmiddels populaire stationspiano’s, beschikbaar. Hij staat in de prachtige concertzaal, de oude Kerkzaal met uitzicht op de Amstel. Reserveren is niet mogelijk; wie het eerst komt, die het eerst speelt. Ook de Museumshop en het Grand Café doen mee met speciale Winterfeestaanbiedingen. Zo bereidt chef-kok Gabriele de Vincentis een speciale Caesar-pizza volgens authentiek recept.

Creativiteit staat centraal gedurende het Winterfeest. Denk aan de concerten van partner Winteravonden. Zij brengen jonge talenten, maar ook het geliefde muzikale sprookje Peter en de Wolf in de bekende uitvoering van Frank Groothof. De jongste generatie kan aan de slag aan de knutseltafels in het Grand Café of in de ateliers tijdens creatieve workshops voor het hele gezin.

Hoogtepunten van het Winterfeest
  • Gratis entree voor jeugd tot en met 17 jaar
  • Julius Caesar-lezing door schrijver en kunsthistoricus Karin Braamhorst, Vrije Academie
  • Gratis familieateliers met Julius Caesar-rondleiding en creatieve opdracht in het atelier
  • Concertvleugel bespelen in de Kerkzaal
  • Dagelijks gratis rondleidingen in de Julius Caesar-tentoonstelling
  • Winteravonden met ook tien pop-up concerten in het museum