Home Overzicht Hema garandeert nieuwe locatie in Oost

Hema garandeert nieuwe locatie in Oost

5

Het besluit na negentig jaar de Hema op de Linnaeusstraat te verwisselen voor een Jumbo maakt veel reacties los. Tegenstanders begonnen een petitie die 1.500 keer is ondertekend. Hema heeft begrip voor alle commotie en wil in een eerder aangekondigde reactie iedereen gerust stellen.

Lewis Daniëls

‘Het is begrijpelijk dat de sluiting emotionele reacties losmaakt’, vertelt Roos Zegers, PR Coördinator van de Hema. ‘We beseffen dat onze winkel een buurtfunctie heeft en zijn druk op zoek naar een nieuwe locatie in Oost.’ Volgens geruchten is die nieuwe plek het leegstaande winkelpand naast de Praxis op de Molukkenstraat. Zegers kan dit niet bevestigen. ‘Het is nog onduidelijk waar en wanneer de nieuwe vestiging komt.’

De nieuwe vestiging wordt net zo groot als de oude winkel en er gaan geen banen verloren. ‘We willen niemand ontslaan en plaatsen al ons personeel op de Linnaeusstraat over naar de nieuwe vestiging’, zegt Zegers met klem. De reistijd voor werknemers blijft ongeveer hetzelfde. ‘De Hema heropent op maximaal vijf minuten fietsen van het huidige filiaal.’ Buurtbewoners kunnen zo ook naar de Hema blijven gaan.

Ondanks de weerzin in de buurt tegen de sluiting komt de Hema niet terug op het besluit. Dat de Hema een Jumbo wordt is deel van een overeenkomst met deze supermarkt. Landelijk veranderen zeventien Hema-filialen in een Jumbo.

5 REACTIES

  1. Er is ook nog zoiet als historisch besef, het pand, de architectuur, het oudste Hema filiaal etc. Een hema naast de Praxis op de Mollukken straat is geen alternatief, als je boodschappen doet in de Oostpoort, net te ver. Supermarkten zijn er trouwens voldoende rond de huidige lokatie. De AH, Dirk, Marqt, Sahan en de Vomar op korte afstand. Dat zijn er vijff, ruim voldoende dacht ik zo.

  2. Lijkt mij beter de Jumbo in nieuwe vestiging, de Hema kan gewoon blijven. Het gebouw is 90 jaar geleden speciaal ontworpen voor de Hema. Met de rode HEMA belettering. Eeuwig zonde deze vreemde actie. Hier gaat men later spijt van krijgen!