Home Overzicht Hermitage aan de Amstel is ‘ontzet over de Russische inval in Oekraïne’

Hermitage aan de Amstel is ‘ontzet over de Russische inval in Oekraïne’

0

Ons hart gaat uit naar alle mensen in Oekraïne.’ De Stichting Hermitage Amsterdam is ontzet over de Russische inval in Oekraïne. We herkennen ons in de verklaringen van de Nederlandse regering. We volgen het nieuws op de voet. Dat maakte het museum via Facebook bekend.

Onlangs werd in het museum de grote tentoonstelling Russische avant-garde | Revolutie in de kunst met ruim 500 objecten uit de Hermitage Sint-Petersburg geopend. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de Russische avant-gardekunst van het keizerlijk Rusland, de daaropvolgende revolutie van 1917 en tot einde komt in de Stalinperiode.

De Hermitage aan de Amstel veroordeelt de Russische aanval op Oekraïne in krachtige bewoordingen, maar ziet er geen reden om de Hermitage te boycotten. De tentoonstelling vertegenwoordigt op geen enkele manier het huidige Russische bewind. Acht van de belangrijkste getoonde kunstenaars Oekraïense wortels.

De Hermitage in Amsterdam werd in 2009 geopend en is partner van de Hermitage Sint-Petersburg waar zich ruim drie miljoen objecten bevinden. Voor de tentoonstellingen leent de Hermitage Amsterdam daar kunstwerken uit. Voor iedere verkocht toegangsbewijs gaat een euro naar Sint-Petersburg. De Hermitage aan de Amstel trek jaarlijks honderdduizenden bezoekers.