Home Kunst Hermitage heeft de nodige miljoen euro voor toekomst bijna binnen

Hermitage heeft de nodige miljoen euro voor toekomst bijna binnen

0

De Hermitage aan de Amstel heeft meer dan 10.000 giften  ontvangen om de toekomst van het museum zeker te stellen. Met een genereuze gift van de Stichting Vrienden van de Hermitage heeft het museum, met alle reeds gedane en toegezegde donaties, de benodigde 1 miljoen euro bijna binnen. Daaronder zijn ook legaten en diverse giften in natura, zoals benefietoptredens, concerten en kunstwerken.

Het museum gaat door met de campagne, om de toegezegde donaties te faciliteren. In de zomermaanden volgen activiteiten om de giften in natura te verzilveren. De Hermitage zal vaker het publiek betrekken bij bijzondere projecten en werkt daarnaast aan een initiatief gericht op het bedrijfsleven, dat na de zomer zal starten. Het museum zal nu een kunstenaar benaderen om een werk te maken, dat een plek krijgt in de Hermitage. Hierin zullen de namen van de donateurs die aan de speciale actie van 2.500 euro meededen, worden verwerkt.

De geefcampagne Houd de Hermitage open startte op 6 april 2021 en had als doel geld bijeen te brengen om nieuwe tentoonstellingen uit de kunstcollectie van het Staatsmuseum Hermitage in Sint-Petersburg te financieren. Het museum heeft tot nu toe op ondernemerschap kunnen bestaan, zonder structurele subsidie. De gelden zijn nodig om het museum, dat na een jaar van langdurige lockdowns zonder bezoekers in een moeilijke financiële situatie terechtkwam, in de toekomst open te kunnen houden.

De Hermitage is alle gevers zeer dankbaar en uit dat onder andere van achter de ramen van het gebouw.

 

Steeds meer mensen lezen en waarderen oost-online. Iedere dag is er nieuws en informatie uit het oostelijk deel van Amsterdam, gemaakt door enthousiaste vrijwilligers. oost-online is gratis en zonder advertenties, maar journalistiek kost tijd en geld. Wil je ons steunen met een donatie? Klik hier. Alvast hartelijk dank!