Home Overzicht Herstel van bruggen en kademuren kun je in het Bezoekerscentrum volgen

Herstel van bruggen en kademuren kun je in het Bezoekerscentrum volgen

0

Het onderhoud aan bruggen en kademuren loopt behoorlijk achter. Aan het miljoenen kostende herstel wordt in de komende jaren gewerkt. In het bezoekerscentrum van de gemeente kun je zien hoe dat wordt aangepakt. En wat er allemaal bij komt kijken om een brug of kademuur te vernieuwen. In het centrum aan de Achtergracht is een vaste tentoonstelling ingericht met teksten, foto’s, video’s, illustraties en objecten die het verhaal van de aanpak vertellen.

Vanaf het komende jaar zijn er tal van lezingen en gratis rondleidingen. Onder leiding van een gids loop je langs verschillende (bouw)projecten en zo kom je meer te weten over nieuwe technieken en een stukje geschiedenis over de binnenstad. Het centrum biedt ook ruimte voor tal van andere activiteiten, zoals bewonersbijeenkomsten, presentaties, workshops voor schoolklassen.

In het bezoekerscentrum kun je ook je eigen verhaal of ideeën kwijt: jouw mooiste herinnering of een slim idee. Er is een Legotafel om uw eigen brug te bouwen en een 3D-street art om uw eigen pose te pakken op een zwevend stuk kadevloer. Aan de leestafel kunt je een kop koffie drinken en nog meer te weten komen over de wereld van bruggen, kades en grachten.

Op 28 december en 4 januari is er een rondleiding en kun je met een gids je langs enkele van de projecten wandelen. Bezoekerscentrum Bruggen en Kademuren, Achtergracht 20 | Open op woensdag en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur.