Home Overzicht Het clickt-en-collect nog niet zo

Het clickt-en-collect nog niet zo

0

Winkeliers openden woensdag de winkels voor ‘click&collect’. Minstens vier uur van tevoren kun je niet-essentiële producten via internet of telefoon bestellen. Op afspraak mag je ze vervolgens in de winkel ophalen. Het kabinet wil winkeliers op deze manier perspectief bieden en de druk op de pakketdiensten verlichten. We namen een kijkje. De oogst viel wat tegen. Het clickt&collect nog niet zo.

Foto’s Henk Pouw

Veel winkels die essentiële artikelen verkopen zijn uiteraard gewoon open: de bakkers, bloemenzaken, reparatiezaken, viswinkel, supermarkten, en noem maar op. Wel zijn mondkapje verplicht en er zijn looproutes als dat mogelijk is. Maar halen aan de deur lijkt nog niet populair. Er zijn uitzonderingen. Bij Action en Hema slaat click&collect wel aan. Daar staan mensen geduldig buiten te wachten tot zij hun bestelling kunnen ophalen.

Bij Linnaeus Boekhandel loopt het wat minder storm. Wel hebben ze het goed georganiseerd. Het werk achter de schermen blijft hetzelfde. ‘We hoeven alleen niet meer zo veel te bezorgen’, horen we bij de boekhandel. ‘Mensen zijn natuurlijk blij dat ze hun boek mogen komen halen, maar wij moeten een tijdslot opgeven en als iemand niet kan of het vergeet, moeten we het afhaalmoment weer opnieuw inplannen. Maar voor de beweging op straat is het natuurlijk geen goede ontwikkeling. Laat mensen dan ook maar gewoon naar binnen komen.’

Wat de boekhandel deed, gebeurt nog steeds bij  de herenmodezaak van de Winter aan de Linnaeusstraat. Je kunt een bestelling doorgeven via de webshop en telefoon en Mark Winter brengt hoogstpersoonlijk de bestelling bij je thuis.

Bij kinderkledingwinkel Lemonade op de Middenweg staan de vrolijke tasjes  te wachten. De bestellingen zijn via de website gedaan. Maar voor de winkel geen loket, maar je kunt je bestelling direct in de winkel afhalen.