Home Eten&Drinken Het is weer ZomerBuurderij bij Polder

Het is weer ZomerBuurderij bij Polder

0

Vier keer per jaar is het bij Buurderij Polder op het Science Park  BuurderijFeest. Samen vieren we steeds de start van een nieuw seizoen èn ontmoeten we lokale boeren en producenten. Buren kunnen meer te weten komen over de herkomst van lokale producten en de makers ervan, bereidingswijzen en uiteraard ook volop proeven.

Bij de ZomerBuurderij is er live muziek en er zijn oud-Hollandse spelletjes voor de kinderen. Zaklopen, eierrace, spijkerpoepen voor de kleinsten. En voor ouderen steltlopen, hoefijzer werpen en sjoelen.

Nu de corona maatregelen worden versoepeld, is Buurderij Polder gelukkig vaker een ontmoetingsplek tussen Boeren en Buren. We houden rekening met de veiligheid en gezondheid van iedereen en volgen de richtlijnen van de overheid. Wil je weten wat je eet, hoe al dat lekkers van de boer op je bord, van de grond in je mond belandt? Kom dan op zaterdag 19 juni tussen 11.00 en 13.00 uur naar de ZomerBuurderij bij restaurant Polder.

Veel producenten hebben extra aandacht voor biodiversiteit, verwerking van restmateriaal, voorkomen van voedselverspilling en circulaire-economie. Anderen hebben een inclusief personeelsbeleid en bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarktmarkt of zorgindicatie een zinvolle dagbesteding. De overeenkomst is dat iedereen op een ambachtelijk en zo natuurlijk mogelijke manier met respect voor mens, dier, natuur en milieu produceren, passend bij de duurzaamheidsprincipes en uitgangspunten van de Buurderij.

Buurderij Polder bestaat uit Fruitslagers, Kaaspersers, Plaagdierjagers, Deegrollers, Veehouders, Zeepmixers, Inmakers, Kruidenplukkers, Visrokers, Honingslingeraars, Paddenstoelenkwekers en Chocoladesmelters om er maar een aantal op te noemen.

In ieder geval zijn aanwezig What’s Growing On?, De Herkomst, Frank’s Smokehouse, Boeren van Amstel, PotjeToe, Het Paradijs is zacht en zoet, Land van Ons, Boerderij Geingenoegen, Gosling coffee en Dick & Schil.

ZomerBuurderij, zaterdag 19 juni van 11.oo tot 13.00 uur bij restaurant Polder op Science Park.

Check Facebook