Home Dwars nieuws Het leven weer vieren in De Nieuwe KHL

Het leven weer vieren in De Nieuwe KHL

0

Gelukkig kan het weer: genieten van chansonniers, liedjeszangers, kleinkunstenaars en podiumbeesten in De Nieuwe KHL.

Lennie Haarsma | Foto oost-online

De geschiedenis van KHL is verbonden met de opkomst en ondergang van de scheepvaart in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam. Vanaf 1 mei 2016 zijn de broers Jan en Gerard Krabben eigenaars van het oude koffiehuis van scheepvaarmaatschappij Koninklijke Hollandse Lloyd. Ze bouwden het uit tot een nieuwe ontmoetingsplek en zo ontstond De Nieuwe KHL. In het monumentale pand aan de Oostelijke Handelskade kun je terecht voor muziek, cultuur en lekker eten. Dat alles in een sfeer van Hollandse gezelligheid gecombineerd met de exotische invloeden die wereldwijde scheepvaart met zich meebracht. Het restaurant staat bekend om zijn toegankelijke, klassieke Franse keuken. En, daar gaat dit artikel over, het podium biedt een keur aan muziek en cultuur. Een blik in het programma voor de komende maanden.

  • Woensdag en zondag 1,5 metersessies De zondagmatinees zijn intieme optredens in clubsfeer. Aan tafel, met goed zicht op het podium, is het een klein uur genieten.
  • Iedere woensdag (en vaak ook op de donderdag) programmeert GRAP Amsterdam Popmusic een 1,5 metersessie. In de mooie zaal komen de optredens van Nederlandse singer-song writers of bands in een semi-akoestische setting perfect tot hun recht.
  • Donderdag Popup Choir
    De zaal vol met gelukkige, zingende mensen begeleid door Maarten Bos en Tijmen de Koning. Voor ervaren zangers of voor douche-artiesten. Zodra het weer kan is PopupChoir is er voor iedereen op elke donderdagavond. En na het zingen dans je nog een paar uurtjes door met DJ Cellie.
  • Maandag Pittige Mosterd
    Culturele talkshow Pittige Mosterd gaat maandelijks op zoek naar het geheime recept van toonaangevende buurtgenoten uit Amsterdam-Oost. Met een ontwapende lach en oprechte interesse ontlokt gastvrouw Maureen Kamphuis haar ontboezemingen over successen en vooral leerzame mislukkingen. We krijgen een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van: kunstenaar en initiator Museum Perron Oost Annet Wilgenhof (27 september), festivaldirecteur Lowlands Eric van Eerdenburg (1 november) en auteur en columnist Alma Mathijssen (29 november).

KHL | Oostelijke Handelskade 44A | www.denieuwehkl.nl