Home Cultuur Het NACO-huisje wordt culturele informatieplek

Het NACO-huisje wordt culturele informatieplek

0

Het NACO-huisje is terug van weggeweest en staat alweer enige tijd aan het IJ achter het Centraal Station, een paar honderd meter oostelijker dan waar het ooit stond. Het Scheepvaartmuseum onderzoekt nu samen met Stadsherstel en enkele culturele instellingen in het oostelijk deel van Amsterdam de mogelijkheden om het NACO-huisje te betrekken bij de plannen voor de Cultuur Ferry en er een culturele informatieplek van te maken.

De Cultuur Ferry wordt een eco-neutrale rondvaartverbinding die bekende én onbekende culturele attracties in Oost via het water op een duurzame manier met elkaar verbindt. De Cultuur Ferry vertrekt straks van het Naco-huisje naar Artis, Het Scheepvaartmuseum, de Hermitage of één van de andere deelnemers aan de Cultuur Ferry. Aan boord genieten bezoekers van bijzondere verhalen over de stad. Bij het Naco-huisje kunnen mensen dan weer een kaartje kopen op de plek waar decennialang passagiers kaartjes kochten om aan boord te gaan van een van de veerboten.

De Cultuur Ferry is een initiatief van onder meer Artis en Micropia, de Hermitage, Het Scheepvaartmuseum, Hortus Botanicus, Joods Cultureel Kwartier, Museum van de Geest | Outsider Art, Luther Museum, Nemo Science Museum, Museum Het Rembrandthuis, Stadsherstel (NACO-huisje) en het Verzetsmuseum. Allemaal in Oost.