Home Overzicht De Eester haalt al voor bijna 200.000 euro aan obligaties binnen

De Eester haalt al voor bijna 200.000 euro aan obligaties binnen

0

Om de toekomst van De Eester zeker te stellen gaat de buurtcoöperatie de mooie ruimte aan de C. van Eesterenstraat kopen. Daar is 450.00 euro voor nodig. Meer dan 350 buurtgenoten hebben al voor bijna 200.000 euro aan obligaties gekocht. Het streefbedrag van 250.000 euro is nu binnen handbereik.

Woonstichting Lieven de Key gaat de ruimte verkopen. Om te voorkomen dat de Eester in handen van een willekeurige investeerder valt en om ervoor te zorgen dat de buurtruimte behouden blijft voor de buurt, gaat De Eester samen met de buurt de ruimte kopen. ‘Door de aankoop van de Eester kunnen we de continuïteit veiligstellen en samen met bewoners verder bouwen aan een sociale, veilige en duurzame buurt. Dat biedt een unieke kans om het eigendom van deze ruimte duurzaam in handen van de buurt te brengen. ‘

Voor de koop is 450.000 euro nodig. Dat bedrag wordt bijeengebracht door een combinatie van leningen, giften en de uitgifte van Eester-obligaties van 250 euro. Ze leveren niet alleen een jaarlijkse rente op van 1,5 en 2 procent (uitbetaald na looptijd 5 of 10 jaar), maar dragen vooral bij aan het behoud van de Eester voor de buurt.

Naast de opbrengst van bijna twee ton aan obligaties is er al voor meer dan 200.000 euro aan leenovereenkomsten afgesloten. afgesloten. Ook is er voor 7.500 euro aan giften gedaan.