Home Overzicht Het OLVG scherpt coronamaatregelen weer aan

Het OLVG scherpt coronamaatregelen weer aan

0

Het OLVG moet een deel van de geplande operaties uitstellen omdat het aantal opgenomen coronapatiënten toeneemt. Dat betekent dat de zorg voor niet levensbedreigende aandoeningen opnieuw moet worden gepland. Urgente operaties gaan wel door. 

‘Helaas moeten we vanwege de toename van het aantal opgenomen coronapatiënten een deel van de planbare operaties uitstellen’, laat het ziekenhuis op haar website weten. ‘Het gaat om zorg voor aandoeningen die niet levensbedreigend zijn en op een ander moment kunnen worden uitgevoerd.’ Wanneer een operatie niet door kan gaan neemt het ziekenhuis contact op om dit te bespreken. Hoor je niets, dan gaat de operatie door.

Het OLVG zet alles op alles om de zorg zoveel mogelijk door te laten gaan. Alle poliklinische behandelingen en dagbehandelingen gaan door en waar nodig worden telefonische- of videoconsulten uitgebreid om drukte op de poliklinieken te beperken. Ook alle medisch urgente operaties gaan door. Hetzelfde geldt voor verloskundige zorg, oncologische zorg en de zorg aan patiënten die al zijn opgenomen in OLVG.

Overal in OLVG is het weer verplicht om een mondneusmasker te dragen en 1,5 meter afstand van elkaar te houden. In de wachtruimtes is een aantal stoelen afgeplakt, zodat bezoekers en patiënten ook tijdens het wachten 1,5 meter afstand houden. Om spreiding van patiënten en bezoekers mogelijk te maken, zijn looproutes aangegeven met pijlen op de vloer.
Bezoekersregeling ongewijzigd.