Home Overzicht Het Scheepvaartmuseum wint VriendenLoterij Museumprijs

Het Scheepvaartmuseum wint VriendenLoterij Museumprijs

0
© Twycer

Het Scheepvaartmuseum is super trots want het is de winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2022. ‘Met de prijs van 100.00 euro gaan wij onze droom realiseren’, zegt Museumdirecteur Michael Huijser. ‘Het winnen van dit geldbedrag is niet alleen een kroon op ons werk van afgelopen jaren, het is ook het startpunt voor het verwezenlijken van onze droom. We willen met dit bedrag Het Scheepvaartmuseum nog meer een plek van de buurt maken.

Het Scheepvaartmuseum wil een echte Thuishaven waar een divers publiek zich dagelijks thuis kan voelen. Michael Huijser: ‘Als buurtgenoot verbinden we omwonenden, collega-instellingen in de buurt, organisaties en bedrijven en lokale overheid. Deze missie is onze leidraad voor de toekomst en zal de basis blijven van onze publieksprogrammering, culturele activiteiten en partnersamenwerkingen.’

‘Als wij de prijs winnen, laat ik een tattoo zetten’, beloofde directeur Michael Huijser.

De afgelopen weken was het zowel voor Het Scheepvaartmuseum als het Stadsmuseum Harderwijk en het Centraal Museum Utrecht een spannende tijd. Alle drie hebben op eigen wijze campagne gevoerd om zoveel mogelijk publieksstemmen te genereren om die felbegeerde 100.000 euro in de wacht te slepen om hun museumdroom waar te maken.

Om het mooie nieuws met iedereen te vieren trakteert het museum haar zoekers dit weekend (zaterdag 3 en zondag 4 december 2022) op taart.

© Twycer