Home Overzicht Senioren Café viert jubileum in kerk met bruisend feest

Senioren Café viert jubileum in kerk met bruisend feest

0

De Hofkerk aan de Linnaeushof in de Watergraafsmeer heeft ongetwijfeld in zijn lange bestaan vele vieringen mogen beleven. Maar of er ooit eerder zo’n bruisend feest is gehouden als op donderdagmiddag 24 november valt te betwijfelen.

Henny Reubsaet

Want wie kon er eerder al vertellen dat ze de Griekse Sirtaki in de kerk hebben gedanst? En meegedaan hebben aan de polonaise, gewalst hebben en geswingd op Abba? Zo’n zeventig senioren hebben die ervaring nu wel. Samen gingen ze in een zijvleugel van de Hofkerk los op de muziek van het Danspaleis, onder het genot van een drankje en een hapje.

Aanleiding voor het feest was het 6-jarige bestaan van het Senioren Café. Lidy Knol, één van de oprichters, vertelt dat het Café al vanaf het begin een succes is geweest. Op de openingsmiddag, toen ze nog niet eens wisten of de subsidie-aanvraag bij het stadsdeel was goedgekeurd, kwamen er meteen al zoveel mensen dat ze moesten uitwijken naar een grotere ruimte. En dat terwijl ze maar beperkt reclame hadden gemaakt toen. Want ja, nog geen geld…

Dat de oudere bewoners van de Watergraafsmeer de behoefte hadden om elkaar vaker te ontmoeten, was dus vanaf de oprichting al duidelijk. Mede-oprichter Len, de enige man van het organiserend team en de enige die nog lang geen senior is, vertelt aansluitend een anekdote die het succesverhaal van het Senioren Café onderstreept.

‘Twee dames die hun gehele schooltijd vriendinnen waren geweest, maar elkaar door hun drukke levens uit het oog waren verloren, hebben elkaar in het Café weer teruggevonden. Daar doe je het dus voor. En er ontstaan ook nieuwe vriendschappen, tussen mensen die elkaar bij het Senioren Café leren kennen.’ Zelf heeft hij ondanks zijn jonge leeftijd ook een band met de bezoekers opgebouwd. Hij zou dit vrijwilligerswerk niet meer willen missen.

Het Senioren Café is elke donderdagmiddag geopend tussen 14.00 en 17.00 uur. Altijd is er een activiteit, maar je kunt ook gewoon komen voor een (gratis) kopje koffie.

Check www.senioren-cafe.nl | www.facebook.com/seniorencafe