Home Overzicht Het Sprouts Filmfestival is terug in Studio/K

Het Sprouts Filmfestival is terug in Studio/K

0

Na een succesvolle lancering in juni vorig jaar is het Sprouts Filmfestival terug voor de tweede editie. Van 10 tot en met 14 mei organiseert Studio/K dit filmfestival dat in het teken staat van de toekomst van jongere generaties. Het programma is groter, groener en diverser dan de eerste editie.

Sprouts wil de cinema een plaats van protest maken door de schijnbaar steeds groter wordende klimaatcrisis aan te pakken door middel van fictiefilm. De kracht van de verbeelding kan ons helpen polarisatie tegen te gaan en voorzien in effectieve manieren om harmonieus samen te leven met elkaar en de meer dan menselijke wereld.

Het programma bestaat uit een groot aantal korte films. Na het programma Eco Shorts op 12 mei is er een gesprek met Janna Lenders van WECF International, Pieter Sellies van Fossielvrij NL en een vertegenwoordiger van Extinction Rebellion over de verschillende manieren waarop klimaatactivisten hun activisme afdwingen. Aansluitend op het programma op 14 mei organiseert het festival een Q&A-sessie met de directeur van ‘La Chute’, Sebastian Schaevers.

Check studio-k.nu/sprouts-film-festival-23
Het programmaboekje (pdf)