Het lijkt niet goed te gaan met de winkels in de Waldenlaan in winkelcentrum Oostpoort. Vier winkels gaan sluiten. De opmerkelijkste is de 1000 m2 meter grote vestiging van H&M die wordt verlaten. De sale is al begonnen. Interessant is ook dat buurman HEMA naar deze ruimte gaat uitbreiden. En dan zijn er nog drie winkels op een rij in Oostpoort waarvan de deuren binnenkort gesloten blijven.

‘We gaan weg, 3 halen 1 betalen’. Loods kids store in de Waldenlaan in winkelcentrum Oostpoort stopt ermee. Maar Loods is niet de enige winkel op de Waddenlaan die sluit. Buurman Only, de winkel met kleding voor jonge vrouwen, vertrekt en biedt 70 procent korting op het assortiment, maar de winkel is al zo goed als leeg. Al helemaal leeg en gesloten is in de Waldenlaan Door de weeks waar je terechtkon voor kleding, edgy meubelen, hippe accessoires en kunst.

Wat er in de drie winkel gaat komen is niet bekend. Dat de HEMA weer terugkomt met een grote vestiging is opmerkelijk. De grote winkel in de Linneausstraat werd in 2020 onder protest van veel vaste klanten verlaten waarna supermarkt Jumbo er introk. In dat jaar verkeerde de HEMA in zwaar weer. Om toch in de buurt te blijven opende de keten twee kleine winkels met een beperkt assortiment, een in Oostpoort en de andere op het Christiaan Huygensplein. Nu zal de HEMA met een grotere winkel en ongetwijfeld weer een groter assortiment terugkeren in Oost.