Home Overzicht Hoe komt de Czaar Peterstraat eruit te zien?

Hoe komt de Czaar Peterstraat eruit te zien?

0

De Binnenring verbindt het centrum met andere delen van de stad. Om het centrum aantrekkelijk te houden, wil de gemeente het autogebruik in de binnenstad verminderen. De Czaar Peterstraat maakt deel uit van de binnenring, en wordt opnieuw ingericht. Woensdag 27 oktober is er een informatiebijeenkomst.

Op de bijeenkomst worden de resultaten van een eerdere inspraakronde toegelicht. Ook over de uitgangspunten en voorkeursvariant komt informatie. Een eerder geplande zoombijeenkomst is wegens technische problemen niet doorgegaan.

Op de binnenring is de auto te gast. Aan beide kanten van de straat komt een breder fietspad. Het strengelspoor tussen de Eerste en Tweede Leeghwaterstraat wordt vervangen door twee sporen. De perrons van de halte worden breder en hoger. Er komt één tramhalte, bij voorkeur rond de Cruquiusstraat, dicht bij de toekomstige voetgangersbrug naar Oostenburg en bij gezondheidscentrum De Keyzer. Het uitvoeren van de herinrichting staat gepland voor 2026.

Een deel van de bomen in de straat verkeert in slechte staat. Gekeken wordt welke bomen de komende jaren vervangen moeten worden, maar dit maakt geen deel uit van het herinrichtingstraject.

Aanmelden kan op amsterdam.nl/projecten/czaar-peterstraat/. Hier is ook meer informatie te vinden en kun vragen stellen die tijdens de bijeenkomst beantwoord worden. De bijeenkomst vindt plaats het Intell Hotel, VOC Kade 600. Het programma start om 18.30 uur, vrije inloop vanaf 18.00 uur, Koffie, soep en broodjes staan klaar. Van 18.40 tot 19.15 uur vindt de presentatie plaats.