Het is prettig om te wonen in een huis dat bij je past, ook als je ouder wordt. Denk je weleens na over wat dit voor je betekent? Hoe kun je ook in de toekomst prettig en zelfstandig blijven wonen? Eind september is er de Woon-informatietour 60+ in Oud-Oost en hoor je meer over de mogelijkheden.

Vanaf eind september komt stadsdeel Oost samen met woningcorporaties, het Buurtteam Amsterdam en !WOON in drie weken langs op drie pleinen in Oud-Oost met de Woon-informatietour 60+.

Kom langs en ontvang (gratis) persoonlijk advies over je woonsituatie, mogelijkheden om te verhuizen, inschrijven bij WoningNet, mogelijke aanpassingen in huis (zoals een traplift) en hulp in en rond het huis. Je kunt in gesprek met je woningcorporatie, Stichting !WOON en het Buurtteam Amsterdam-Oost. Neem mensen uit je omgeving, ouders, buren, kennissen, voor wie deze informatie belangrijk is mee.

Woon-informatietour 60+
Op donderdag 21 september, 14.00 tot 18. 00 uur – Transvaalbuurt – Krugerplein
Op dinsdag 26 september, 14.00 tot 18.00 uur – Oosterparkbuurt – Iepenplein
Op woensdag 4 oktober, 10.00 tot 14.00 uur – Dapperbuurt – Dapperplein

Kun je niet langskomen, maar heb je wel vragen? Neem contact op met je eigen woningcorporatie. Een wooncoach van !WOON kan je woonadvies geven. Neem contact op met !WOON Oost 020 523 0150, [email protected]. Heb je vragen over hulp of ondersteuning die je nodig hebtt, maak dan een afspraak met Buurtteam Amsterdam-Oost: 020 462 0300, [email protected].

Op de pagina Prettig en Passend Wonen in Oost vind je meer informatie. Je kunt daar ook de Woonwijzer downloaden. Hierin vind je allerlei relevante informatie en contactgegevens.