Home Gezin Hogeschool geeft kijkje achter de schermen van wetenschap en techniek

Hogeschool geeft kijkje achter de schermen van wetenschap en techniek

0

Onder de noemer ‘Techniek voor publiek’ zal faculteit Techniek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) dit jaar op zaterdag 7 oktober 11.00 tot 16.00 uur meedoen aan het Weekend van de Wetenschap. De faculteit opent haar deuren voor bezoekers en laat zien wat ze allemaal aan technische rijkdom in huis hebben.

Het Weekend van de Wetenschap, een landelijk initiatief, vindt ieder jaar plaats in het eerste weekend van oktober. Van bibliotheek tot bedrijf en van universiteit tot Science Park, alle deelnemers openen hun deuren voor een uniek kijkje achter de schermen op het gebied van wetenschap en techniek. Zo ontdek je wat wetenschap allemaal kan!

Faculteit Techniek zal tijdens het Weekend van de Wetenschap vele activiteiten demonstreren. Bouw bijvoorbeeld zelf een tegenwindauto of ervaar door middel van een VR-bril hoe je een stad ervaart. Daarnaast kun je meer te weten komen over de nieuwe stadspergola van de faculteit en leren over het onderzoek dat de faculteit doet. Als klap op de vuurpijl kun je ook een kijkje nemen in simulatoren voor de luchtvaart en maritieme sector.

Het Weekend van de Wetenschap is toegankelijk voor iedereen en vooral gericht op gezinnen met kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Op zaterdag 7 oktober 11.00 tot 16.00 uur in het Jakoba Mulderhuis, Rhijnspoorplein 2 in Amsterdam.