Home IJburg Eindelijk cameratoezicht op scooters met geel kenteken op Nesciobrug

Eindelijk cameratoezicht op scooters met geel kenteken op Nesciobrug

0

Al jarenlang zijn de scooters met geel kenteken die over de Nescioburg rijden een doorn in het oog van fietsers. Scooters mogen geen gebruik maken van deze verbinding tussen IJburg en Oost en Diemen omdat ze voor gevaarlijke situaties zorgen. Nu komt er 24-uurs cameratoezicht met elektronische nummerbordherkenning.

Meer dan 1600 keer ondertekenden mensen een petitie voor plaatsing van de camera’s. Al eerder werden er vragen gesteld in de stadsdeelcommissie. De 780 meter lange brug is te smal en door het ontwerp extra gevaarlijk, zeker als scooters er veel te hard op rijden. Handhaving schiet volgens de petitie tekort.

Maar een camera plaatsen bleek niet eenvoudig want het handhaven op brommers met een geel kenteken is een bevoegdheid van de politie. Dat is anders dan het handhaven op scooters met blauw kenteken. Wethouder Van der Horst ging daarvoor in gesprek met de politie en het Openbaar Ministerie om de camera op de brug te krijgen.

Scooters met een blauw kenteken mogen wel over de brug blijven rijden. Scooters met een geel kenteken moeten omrijden via de Amsterdamsebrug, bij de Piet Heintunnel, of de Uyllanderbrug, in de richting van Diemen. Toch gebruik blijven maken betekent een bekeuring.