Hokij verrast Tigers in laatste fase

0

IJshockey | Dat het moeilijk zou worden tegen de nummer één van de competitie stond vooraf vast. De partij daarom verliezen was goed voorstelbaar, het verloop van de avond in de Jaap Edenhal een stuk minder.

Lewis Daniels

De Tigers haperen aan het begin van de wedstrijd en betalen daarvoor binnen een minuut met een punt. Drie minuten later incasseert de thuisploeg tijdens een powerplay voor de gasten de volgende tegenslag, 0-2. Amsterdam ontwaakt, krijgt gaandeweg meer grip op de partij en werkt halverwege de eerste periode een deel van de schade weg, 1-2.

Na de rust is de wind gedraaid. Het publiek (oh, kom er eens kijken, er kan nog veel meer bij) wordt vermaakt met een zeer enerverende strijd. Amsterdam speelt snel, zit overal bovenop en komt in de vijfentwintigste minuut met de gelijkmaker, 2-2. Tijdens de tweede en derde powerplay voor Hokij beleven de Tigers spannende momenten die ze door goede defensie en hun zeer alerte goalie zonder kleerscheuren doorstaan. Daarnaast weten ze ook shorthanded de druk in het Haagse thuisvak op te voeren. Het verandert niets aan de score. De ploegen gaan met gelijkspel naar de tweede onderbreking.

De wind draait opnieuw en ditmaal in het voordeel van de gasten. In de 42e minuut verschijnen ze als een wervelwind bij de Amsterdamse goal en slaan daar vrijwel direct toe, 2-3. De kort daarop volgende powerplay voor Hokij wegens tripping brengt Amsterdam verder in het nauw, 2-4. Veertig seconden later staat het zelfs 5-2. De Tigers proberen over te schakelen naar een hogere versnelling, maar accelereren niet snel genoeg om Den Haag bij te houden en raken door de 2-6 nog verder achterop. Het is ook de eindstand.

Drie tegengoals in drie minuten zijn een psychische mokerslag, zeker na een hoopgevende stand in de tweede periode waarin Amsterdam goed weerstand bood aan de nummer één op de lijst. Op het Haagse scenario in de laatste fase van het spel moet nog een antwoord worden gevonden. Daar is genoeg tijd voor, de Tigers zien Hokij pas op 28 januari terug Volgende week zondag spelen ze in Leeuwarden tegen de Capitals, de hekkensluiter van de competitie.