Home Overzicht Holtkamp en Kuyt

Holtkamp en Kuyt

0

Het is  een crisisverschijnsel waar iedereen mee te maken gaat krijgen. Gedupeerde van wordt. Het is maatschappij ontwrichtend. Vergroot de tweedeling. Tast het Bruto Nationaal Geluk aan. Dat geld gaat kosten, de gezondheid gaat aantasten en het humeur grondig bederven. Nog meer mensen die me de niegus in hun lijf rondlopen. Medelijden is op zijn plaats.

Het was een zonnige zomerse zondag en ik maakte een kort tochtje door de buurt om te eindigen op een chic terras waar ik kon kiezen uit gebak van Kuyt, Holtkamp of het etablissement zelf.

Er stond bij de deur een bord ‘personeel gezocht’. Ik was op mijn weg hierheen al langs een andere zaak gekomen met dezelfde wanhopige boodschap, het ging niet alleen om bediening, maar om ook een zelfstandig werkende kok. Over de afwas zweeg men.

En zo komen we dan uit de lockdown, met een horeca die al zware klappen heeft gekregen en nu te kort aan adequaat personeel heeft. Dus slechtere  bediening, onervaren koks, humeurige klandizie en ontevredenheid alom.

Ze kunnen natuurlijk in de horeca het personeel beter gaan betalen, maar dan wordt als men die kosten doorberekent de prijs van een terrasje voor velen onbetaalbaar en exclusief voor de rijken. Op mijn chique terras was de bediening van twee jonge vrouwen, vermoedelijk scholieren of studentes, trouwens wel adequaat. En het gebak van Holtkamp zoals gewoonlijk heerlijk. Over de rekening ga ik niet zeuren, maar bij de andere zaak, die een zelfstandig werkende kok zoekt, ga ik maar eventjes niet eten want je vraagt je af wat daar in de keuken plaatsgrijpt.

Het is maar dat U dat weet.