Home Oostelijke Eilanden Homeland brouwt uniek IPA huisbier voor goede buur Het Scheepvaartmuseum

Homeland brouwt uniek IPA huisbier voor goede buur Het Scheepvaartmuseum

0

Het Scheepvaartmuseum krijgt z’n eigen bier. Brouwerij Homeland lanceert tijdens het Speciaalbierfestival dat plaatsvindt op 8 en 9 maart in het museum Zeeschuim, een moderne interpretatie van een IPA. Deze ‘goede buur’ samenwerking brengt twee Amsterdamse buren samen die hun passie voor ambacht en geschiedenis delen.

Het huisbier van Het Scheepvaartmuseum is geïnspireerd op de Nederlandse biergeschiedenis, met een recept dat teruggaat naar de tijd waarin bier in grote vaten aan boord van schepen werd vervoerd. Het is een moderne interpretatie van een IPA, met toevoegingen van haver en extra hop voor een frisse, licht bittere smaak met tonen van citrus.

Zeeschuim, zoals het bier wordt genoemd, biedt een zacht mondgevoel en is goed doordrinkbaar. Het combineert traditionele bouwtechnieken met innovatieve ingrediënten voor een unieke drinkervaring. Het zal verkrijgbaar zijn in het museumcafé en bij speciale evenementen en festivals georganiseerd door Brouwerij Homeland en Het Scheepvaartmuseum.

Niet één, maar twee nieuwe bieren te proeven

Naast Zeeschuim wordt er tevens op Het Speciaalbierfestival nog een nieuw speciaalbier gelanceerd. Met dit brett bier Misthoorn slaan Brouwerij Homeland en Nijmeegse Brouwerij Nevel de handen ineen. Misthoorn navigeert van een gezonde bodem tot een duurzaam bier, gebrouwen met lokale ingrediënten. Het graan is afkomstig van het Brouwbos Sellink in de Achterhoek. Homeland brouwde dit bier met Nederlandse hoppen en het vergisten gebeurde in Nijmegen met de unieke gistcultuur van Brouwerij Nevel. Het resultaat is een fris, droog en ietwat zuur bier, met toevoeging van wild geplukte bijvoet. Dat belooft een smaakvolle ontdekkingsreis te worden.