Anders dan op de gebruikelijke zaterdagavond speelden de Tigers dit weekend zondagavond hun thuiswedstrijd. Dat Amsterdams eerste team de Tilburg Trappers versloeg was geen verrassing. De manier waarop wel.

IJshockey

Amsterdam Tigers vs
Tilburg Trappers
10-1

De eerste klap is een daalder waard en die valt na ruim vier minuten spelen tijdens de eerste powerplay. Tot ieders verbazing zet Guy Kunst met assists van Chay Schults en Donald Nichols de Trappers op voorsprong, 0-1. Amsterdam, dat wat onrustig speelt en soms de concentratie verliest, lijkt door de vele aanvallen op het Tilburgse doel verzekerd van een tegengoal. De realiteit en de Tilburgse goalie Sam Luitwieler, die vroeger bij de Tigers speelde, leren anders. Amsterdam overleeft een penaltyshot, maar gaat met achterstand de rust in.

Tweede periode, nieuwe kansen. De Tigers vinden meer rust in hun spel en houden de Trappers in hun thuisvak. Het Amsterdamse publiek is nog vol goede moed, al blijven punten vooralsnog uit. Tilburg hoopt door defensief te spelen met 0-1 naar huis te gaan en komt daar tot het begin van de eenendertigste minuut mee weg. Calvin Pohlman maakt met een assist van John Versteeg de stand gelijk, 1-1. Goed een minuut later spelen hij en James Mercer de puck naar Versteeg, die door een vliegensvlug schot de thuisploeg laat leiden, 2-1.

De koude start wordt een warme landing. Defence en man of the match Jasper Jaspers is bij gelegenheid ook nog altijd een aanvaller. Ivan Muso geeft hem een voorzet voor de 3-1 en schiet in de powerplay die kort daarop volgt ook raak, 4-1. Tilburg is weer compleet en mist even later twee minuten Chay Schults wegens Crosschecking. James Mercer neemt tijdens de Amsterdamse powerplay de assists van John Versteeg en Michael Mackie-Kwist aan en stuurt de puck naar zijn eindbestemming, 5-1.

De Tigers hebben meer smaken. Een van de spelers zit op de bank wegens Too Many Men. Met een assist van Connor Barette vuurt Ivan Muso short-handed naar het Trapper Hoofdkwartier, 6-1. Een mooie stand om de tweede rust mee in te gaan, hetgeen twee seconden later gebeurt.

Een mijlpaal voor Amsterdam in de derde periode. John Versteeg en Calvin Pohlman geven aan en Jasper Japers scoort de zevende Tigergoal van de avond en daarmee het honderdste punt van dit seizoen, 7-1 (en 100-47). Op het veld gaat er een Tiger af, Donny Pohlman moet twee minuten aan de kant voor Hooking. Met een assist van Marino Bakker passeert John Versteeg de net behaalde honderd punten, 8-1. Het publiek gaat voor de tien punten en wordt op zijn wenken bediend. James Mercer krijgt voor de negende goal een pass van Tobias Kathan, die in de laatste minuut na een voorzet van John Versteeg de avond met 10-1 besluit. Het duurde even voordat de Tigers de juiste snaar te pakken hadden. Daarna waren ze niet meer te stoppen en lieten ze zien wat ze waard zijn. Powerplay, short-handed of hetzelfde aantal spelers op het ijs, voor de Tigers maakte dat niet uit om te scoren. Ze hadden alleen de eerste dertig minuten de tijd tegen. De Tigers spelen voor de play-offs op 1 februari om 17.45 nog een thuiswedstrijd tegen de Zoetermeer Panters.