Home Overzicht Scholieren op stakingsdagen gratis naar Scheepvaartmuseum

Scholieren op stakingsdagen gratis naar Scheepvaartmuseum

0
Foto Twycer

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari staken de leraren van het basis- en voortgezet onderwijs. Leerlingen die niet naar school kunnen, hoeven zich op deze dag echter niet te vervelen. Speciaal tijdens deze stakingsdagen krijgen zij gratis toegang tot het Scheepvaartmuseum. Als volwassen begeleider mag je, samen met kinderen van 4 t/m 17 jaar, óók gratis naar binnen.

Ook tijdens de stakingsdagen is er veel te beleven in het museum voor kinderen van allerlei leeftijden. In Het verhaal van de walvis (speciaal voor kinderen 6+) leer je alles over dit grote zoogdier. Het leven aan boord is een interactieve tentoonstelling opgezet als een levensgroot bordspel. Klim op van matroos tot kapitein. Of dwaal rond op het VOC-schip Amsterdam.

Verder is er op deze stakingsdagen een extra programma

  • Ga mee met een familierondleiding door de tentoonstellingen Strijd om het IJs en Rijzend Water met een enthousiaste gids. Duur ongeveer 25 minuten (doorlopend 12.00-16.00 uur, 6+). Meld je aan in het museum. Wees er tijdig bij, want vol=vol.
  • Doe zelf de spannende Kijk- en ontdektocht ‘Op rrrrijs’ door de tentoonstellingen Het verhaal van de walvis en Strijd om het IJs (doorlopend, 6+)
  • Teken mee aan het magische PoolPanorama op het Open Plein (doorlopend op inloop, 12.00-16.00 uur, alle leeftijden).
  • Beluister de verhalen van de familievertellers over het VOC-schip Amsterdam onder het genot van een winters drankje (doorlopend, 11.00-16.00 uur, 4+). Elk verhaal duurt ongeveer 15 minuten. Op inloop in het museum, maar wees wel op tijd want vol=vol!
  • Maak een vlucht over de historische haven van Amsterdam met Dare to Discover – A VR Journey en reis terug in de tijd. Op inloop in het museum op het VOC-schip (10.00-16.00 uur, adviesleeftijd 8+).

Let op: Programma is onder voorbehoud van het doorgaan van de staking. Kinderen krijgen toegang met een volwassen begeleider.