Home Overzicht Honger van de huid stillen tijdens vijfgangenontbijt

Honger van de huid stillen tijdens vijfgangenontbijt

0
Foto Mediamatic, Willem Veldhoven.

Mediamatic, de instelling die zich richt op nieuwe ontwikkelingen in kunst en cultuur, komt steeds weer met opmerkelijke activiteiten. ‘El Hema’ was spraakmakend, de glazen kasjes aan de kade van het Dijkspark vragen aandacht in coronatijd. En nu is er ‘Neo Futurist Breakfast’, een culinair onderzoeksprogramma over de toekomst van voedsel.

Iedereen voelt wel eens de behoefte om aangeraakt te worden. Een stevige handdruk, een vriendelijke knuffel of een prijzend klopje op de rug – zelfs de meest simpele gebaren kunnen heel veel betekenen. Onze behoefte om ons fysiek te verbinden met anderen is net zo fundamenteel als de basisbehoefte om te eten.

Skin Hunger is een onderdeel van de serie Neo Futurist Dinners  In deze serie nodigt Mediamatic kunstenaars en chefs uit om hun visie op de toekomst van voedsel te presenteren. De diners zijn bedoeld om vragen te stellen bij de diverse manieren waarop voedsel, kunst, wetenschap en politiek in elkaar overlopen en om basale menselijke behoeftes te herontdekken.

Neo Futurist Breakfast is een ontbijt waar de tastzin centraal staat. In een tijd waarin fysieke intimiteit op de tocht staat, besteedt Sky Hunger aandacht aan het gebrek aan fysiek contact in onze moderne tijd met een persoonlijke tactiele ontbijt-ervaring.

Chef Alice Héron en ontwerper Margherita Soldati onderzoeken het verband tussen hoe het voelt aangeraakt te worden en eten in een vijfgangen ontbijt. Skin Hunger combineert massage en ademoefeningen met kleine zintuigelijke gerechtjes in de karakteristieke glazen kasjes aan de waterkant bij Mediamatic.

Neo Futurist Breakfast 12 | Skin Hunger  Een vijfgangen ontbijt. Het ontbijt nuttig je alleen en duurt ongeveer 45 minuten. Van 17 t/m 23 augustus. Er zijn drie timeslots per ochtend, om 09.00, 10.15 en 11.30 uur.

TicketsFacebook