Home Overzicht Huisartsenpost OLVG alleen open voor patiënten met coronaklachten

Huisartsenpost OLVG alleen open voor patiënten met coronaklachten

0

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus is de huisartsenpost van het OLVG nu uitsluitend toegankelijk voor patiënten die na telefonisch contact zijn doorverwezen. Patiënten zonder dit advies worden terug naar huis gestuurd. De post was sinds vrijdag 13 maart ’s nachts gesloten vanwege de drukte veroorzaakt door het coronavirus.

Het aantal huisartsen op de huisartsenpost is vanwege de coronacrisis verdrievoudigd van twee huisartsen naar negen. Daarnaast is er een extra ‘corona-auto’ om visites te rijden. Deze rijdt naast de reguliere visite-auto van de huisartsenpost door de stad.

Als je denkt dat je besmet bent met het coronavirus, ga dan niet naar uw huisarts of huisartsenpost, maar neem telefonisch contact op. Dit om te voorkomen dat je andere mensen zou kunnen besmetten. In verband met de corona uitbraak mag je op afspraak met maximaal een begeleider naar een consult op de huisartsenpost komen.

Voor vragen over het coronavirus kun je tussen 09.00 en 18.00 uur bellen met een speciaal informatienummer 020 510 8110. Op de website van de huisartsenpost staat ook een eenvoudige corona zelftest.