Home Overzicht Huisdieren welkom in Museum Tot Zover op Dierendag

Huisdieren welkom in Museum Tot Zover op Dierendag

0

Een keer samen met je hond, cavia of goudvis naar het museum? Dat kan tijdens Dierendag in Tot Zover. Dit museum over leven en dood toont momenteel de tentoonstelling De Laatste Aai – een eerbetoon aan dode dieren. Misschien, zo dacht de museumstaf, willen huisdieren de expositie ook zien. Rennen en plassen mag niet, maar blaffen is geen probleem.

Dieren zijn doorgaans niet welkom in musea. Men is bang voor onberekenbare beesten die tegen kunstwerken aan springen. Of voor kleine beestjes die de huisdieren weer mee naar binnen nemen. Alleen hulphonden worden normaal gesproken getolereerd. Museum Tot Zover maakt op Dierendag een uitzondering. Iedere bezoeker met een dier mag 4 oktober gratis naar binnen.

Alle huisdieren zijn welkom, mits aangelijnd of gedragen door het baasje. Dan kunnen ook de huisdieren de ontroerende dubbelportretten van viervoeter Joeri en zijn baasje Simone Henken zien. Of Mex de kat, het schilderij van fijnschilder Adriana van Zoest. Wellicht kijken ze verbaasd naar de 64 gefotografeerde varkensogen van Tineke Schuurmans en het gigantische liggende paard van Miriam Knibbeler.

De Laatste Aai – eerbetoon aan dode dieren is een tentoonstelling over dierenliefde, rouw en rituelen. Het getoonde werk van kunstenaars is informatief, poëtisch en zet aan tot reflectie. De Laatste Aai belicht onze relatie met dieren en verkent de grenzen van verdriet. Te zien tot en met 19 januari 2020.

Check www.totzover.nl