Home Overzicht Tigers blussen koud vuur Dragons

Tigers blussen koud vuur Dragons

0

Het nieuwe seizoen begon in eigen huis voor de Tigers. Ondanks de zeer late bekendmaking van het speelschema door de NIJB (half september) was de tribune in de Jaap Edenhal redelijk gevuld.

IJshockey

Lewis Daniels | Foto’s Yolanda Simarro

Net als vorige week bij de generale repetitie in Dordrecht is de vaste ploeg niet compleet. Jacob van Duin, Jasper Jaspers, Michael Mackie-Kwist en Mick Vastenhouw zijn afwezig. Calvin Pohlman is wel van de partij, maar niet op het ijs. Hij mist twee wedstrijden door een incident met een speler van Antwerpen vorig jaar. De hulpkrachten uit het U19+ team bieden uitkomst.

Utrecht neemt oude bekenden mee naar Amsterdam. Nicky Collard, Jerry Kinneging, Mike Overweg en Andrew Trapman komen uit voor de Dragons. Zo ook goalie Danny Gelder, al blijft hij op de bank.

Er is nog een overeenkomst met de wedstrijd tegen de Dordtse Lions: de eerste periode verloopt wederom stroperig voor de Tigers. Utrecht komt evenmin aan de bak. Toch scoort Dragon Ivo Beulen vier seconden na twee minuten speeltijd. De assist is van oud-Tiger Jerry Kinnenging, die zo lang een kijkje in de Amsterdamse keuken heeft gehad dat hij weet wanneer toe te slaan. Bijna een kwartier later slaagt Connor Barette er met assists van Billy Grapperhaus en Tobias Kathan tijdens een powerplay in de stand voor de Tigers gelijk te maken.

De tweede periode is – net als vorige week bij de Lions – het beste gedeelte van de wedstrijd. Amsterdam neemt het initiatief en houdt de regie in handen. Ivan Muso maakt het met een assist van Noah Smits 2-1. Rocco van Hoorn vergroot met assists van Tobias Kathan en Connor Barette de voorsprong. Amper twintig seconden later is het nogmaals Ivan Muso die met assists van Donny Pohlman en Zeb van Duin de Utrechtse goalie voorbij speelt, 4-1. De Dragons laten tijdens een powerplay even van zich horen met de tweede goal, maar daar steken de Tigers tot uitzinnige vreugde van de Tigersupporters de draak mee: Zeb van Duin geeft Amsterdam op eigen kracht het vijfde punt.

Het spel van de Tigers zwakt iets af in de derde periode. Desalniettemin neemt Billy Grapperhaus met assists van Jim Vorster en Tobias Kathan tijdens een powerplay de puck mee naar de inmiddels uitgebluste Dragons. Lance van Duin sluit met een assist van Noah Smits de avond af, 7-2. Een mooi begin van het nieuwe seizoen. Terecht zijn de Tigers nu al een van de favorieten voor het kampioenschap.

De Tigers speelden afgelopen zaterdag niet hun beste wedstrijd, maar de vele goals en de enorme inzet van de nieuwkomers maakten het een vermakelijk schouwspel. Zaterdag 5 oktober hebben de Tigers een afspraak in Leeuwarden met de Orange Capitals. Zaterdag 12 oktober ontvangen ze het Haagse Hijs Hokij. Houd deze avonden vrij!

Check amsterdamtigers.com