Home Overzicht Huisvesting 24 illegalen in pand aan het Javaplantsoen

Huisvesting 24 illegalen in pand aan het Javaplantsoen

0

In een pand van ROC Top aan het Javaplantsoen worden ongedocumenteerden gehuisvest. Dat heeft wethouder Rutger Groot Wassink (Asiel) besloten. Over de ingebruikname door uitgeprocedeerde en ongedocumenteerde migranten wordt dit najaar een besluit worden genomen.

De wethouder wil vijfhonderd opvangplekken realiseren voor migranten die buiten de reguliere procedures vallen en anders op straat moeten slapen. Zes panden werden eerder dit voorjaar al aangewezen, de wethouder voegt daar deze en een locatie in Noord aan toe.

De locatie aan het Javaplantsoen 17 moet worden gedeeld met het ROC TOP, dat het pand ook in gebruik heeft. Jongeren die buiten het reguliere onderwijs vallen worden er begeleid. De gemeente wil de bovenverdieping in gebruik nemen, terwijl de rest blijft zoals het is. Stadsdeel Oost ontraadde het gebruik van deze locatie, maar de wethouder wil er toch 24 uitgeprocedeerden en ongedocumenteerden onderbrengen.

Een harde voorwaarde om in aanmerking te komen voor de 24-uurs opvang is dat de ongedocumenteerden werken aan toekomstperspectief.En dat betekent vrijwillig terugkeren naar het land van herkomst of een traject ingaan waardoor ze alsnog legaal in Nederland mogen blijven.